Gebruik je nog Windows 7? Microsoft stopt ondersteuning

Vanaf 14 januari 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 7. Toen Microsoft Windows 7 uitbracht eind 2009 deed ze de belofte tien jaar ondersteuning te bieden. Die periode is nu voorbij. Vanaf januari volgend jaar komen er geen nieuwe updates meer beschikbaar. Systemen die dan nog op Windows 7 draaien, lopen het risico op serieuze beveiligingsproblemen. Bovendien kan het leiden tot problemen met de betrouwbaarheid en de prestaties van je systeem.

Windows7 naar Windows10

En nu? Overstappen naar Windows10

Wij adviseren gebruikers om zo snel mogelijk over te stappen op Windows 10. Dat advies geldt ook voor computers die niet vaak gebruikt worden. Er hoeft maar een computer aan je netwerk te hangen waar een probleem ontstaat, en voor je het weet wordt het probleem groter en groter.

Hoe weet ik welke versie Windows ik heb?

Je werkt elke dag op je laptop of PC, maar weet je ook op welke Windows-versie je apparaat draait? Grote kans dat je dat niet weet. Dat is geen probleem, als je maar weet waar je het kunt vinden. Met de volgende simpele stappen weet je precies waar je aan toe bent en of overstappen naar Windows 10 nodig is.

Stap 1

Druk gelijktijdig op de Windows-logotoets en de R. Er opent nu een klein scherm. Type hier winver in het tekstvak Openen en selecteer vervolgens OK.

Stap 2

Zie je Windows 7 in het scherm? Dan raden we je aan zo snel mogelijk te upgraden naar Windows10.

Je bent veilig!

Zie je Windows 10 in het scherm, dan ben je veilig!

Meer weten?

Wil je meer weten over de overstap naar Windows 10? Neem contact op met SYGIT ICT Solutions via +316 13240127 of stuur een mail naar info@sygit.nl. We denken graag met je mee.

© 2018 - 2019 Gemaakt met passie | All rights reserved.